Torielämää ja kalaa

Aikaa kului ihastellessa ja ihmetellessä Splitin toria. Heti aamusta tori oli täysi vilskettä joskin mietin kuinka tohinaa olisi ruuhkaisena turistiaikana… tähän aikaan lomaillessa ei huku ihmismassaan. Huomenna torilta haetaan ehdottomasti muonitusta mukaan veneelle – vihannekset, hedelmät ja leivät onnistuu valita joskin Marian vinkkejä kaivataan juustojen ja lihatuotteiden ostamisessa..  Konzum-ruokakaupat vaikuttavat ”hehtaarihalleihin” tottuneelle hyvinkin suppeiksi valikoimiltaan.

Tämän miehistön onni kuitenkin on – yksi jäsenistä on myös kokki😋, joten eiköhän saada makoisaa purtavaa myös luonnonsatamissa.

Päivän aikana päätettiin herkutella isäntämme Nevenin listaamassa kalaravintolassa. Voin lämpimästi suositella MARJAN -ravintolaa, miellyttävä ilmapiiri ja ennenkaikkea hurmaava palvelu.  Ravintola avautumista odottelimme hetken koska tuoreen kalasatsin tulo kokille oli hieman myöhästynyt. Pienen odottelun jälkeen pääsimme porukalla maistelemaan montaa eri kalalajia ”mixed” -lautasten muodossa, hyvä idea ravintolan isännältä esittää kun pähkäilimme mikä kala olisi juuri se oma suosikki. Ystävällisyys ja aito huomioiminen ovat piirteitä joita täällä on kokenut useaan otteeseen.

Aurinko helli taas tänään, ehkei yhtä kuumasti kun eilen mutta mukavasti tarkeni shortseissa ja T-paidassa. Lämpötila laskee kyllä tuntuvasti iltaa kohti (todettu eilenillalla), joten villapaita ei ollut ollenkaan turha mukaanotettava näin syksyllä.

Kysyin päivällä pojiltani – tuletteko moikkaamaan minua… jos muutan tänne?😀

Ainakin tulen uudestaan, ja viivyn pitempään kuin kaksi päivää – ja kenties isommalla budjetilla, täältä löytyy hurmaavia vaatekauppoja.

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Torielämää ja kalaa

 1. Torilla näkyy olevan mangoldia. Se on erinomainen lisuke esimerkiksi kalalle. Yksinkertainen mangoldiresepti a la Maria:
  -blanchera mangoldit suressa vesimäärässä
  -siivilöi ja huuhtele
  -keitä ne n. 15-20 min suolaisessa vedessä tai kunnes ne ovat riittävän pehmeät
  -kun ne ovat valmiit, siivilöi ne, huuhtele kylmässä vedessä, jotta kaunis vihreä väri pysyisi, tee siivilän muotista ”kakun” (joka on huomattaasti supistunut alkuperäisestä esim. 1 kilon määrästä) ja leikkaa ”kakku” noin 2×2 cm:n kokoiseksi paloiksi
  – kaada mangoldien päälle hyvää oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipuli

  Mangoldin kaveriksi sopii keitetty peruna (keitettynä ilman kuoria) ja tietysti kala. Dobar tek! Hyvää ruokahalua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *