Summa summarum

Hieman tylyltä tuntui paluu kylmään ja sateeseen, Marian kanssa käytyä keskustelua lainaten.. ”No, täytyy ajatella positiivisesti, ei tarvitse olla helteessä, iho ei vanhene kostean ilman vuoksi ja näyttää nuoremmalta… hmmm… muuta ei tähän hätään keksi;)”

Reittimme: Split – Milna (Brač) – Stari Grad – Vis(Vis) – Komiža(Vis) – Hvar – Bračin (Brač) – Split. Lisäksi useita poukamia uima-ja suppailuhetkiin.

Paljon jäi vielä tällekin reitille nähtävää vaikka mielestämme pidimme yllä varsin mukavaa päivätahtia. Seuraavaan kertaan Palmižana, Stiniva-poukama, Porat-lahti, Bol-Zlatina Rat, Trogi, Korčula…

Itse artikkelin aiheeseen, lupasin listaavani vielä omia huomioita mitä ottaisin mukaan seuraavalle(kin) reissulle ja mitkä asiat ovat tärkeitä muistaa purjehduslomaa ajatellen. Tokihan näihin vaikuttaa onko matkapelinä pienempi purkkari vai suurensuuri katamaraani tai jotain siltä väliltä. Ja tietty – tuliko venevuokrauksen yhteydessä palkattua myös kippari ja kokki😉. Lupapaperit, vakuutukset, liikennesäännöt ja ”hyvän tavan” mukainen vesillä liikkuminen, käteinen, silittämättä-siistit vaatteet, järkevä venemuona, huomioiminen, joustavuus, kiireettömyys ja lomamieli… näillä pääsee jo pitkälle.

Yksi asia jota haluan korostaa – vaikka kuinka tyyneltä ja leppoisalta keli näyttää, seuraa säätä! Tuulet voivat olla todella hurjat ja muuttaa hetkessä leppoisan lilluttelun tositoimiin. Kuulimme lauantaiaamuna lentokentälle mennessä että perjantain myrskyssä eräs venekunta oli joutunut ongelmiin ja he olivat menettäneet yhden miehistön jäsenen.

Toinen asia – kulje silmät auki, pysähdy, ihmettele ja ihastele! Kroatia, Split ja sen edustan saaret ovat sen arvoisia.

Tunnetusti rakastan listojen tekemistä, joten tarkemman MUISTILISTANI purjehdusreissulle löydät VALIKON alta – terveisin Äiti😉 (aurinkoenergialla ladattu, venereissusta muutamalla pikkumustelmalla varustettu)

 

6 kommenttia artikkeliin ”Summa summarum

    1. Hei Heli
      Nyt esitit vaikean kysymyksen – eipä tullut mitattua mitenkään veden lämpötilaa… Mukavan lämmintä taisi olla koska niin usein pulahdettiin uimaan matkaa tehdessä 😉

      tA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *