Hurmaava Vis

Koneella ajoksi meni matkamme Visin saarelle. Meri oli tyyni ja aurinko porotti kuumasti. Merimatkalla Visin saarelle jäimme lillumaan keskelle merta ja otettiin esiin sup-laudat, uikkarivarustus olikin jo valmiina. Meillä sentään oli jotain rihmankiertämää päällä – vastaan tuli myös todella ”naturel” -laivakunta. Kipparin paljaat kannikat -näkymä jäi verkkokalvolle… tälläistä ei jokapäivä, eikä jokavuosi näe….

Toki purjeilla olisi mukavampi edetä, mutta tuulen tai tuulemattomuuden ehdoilla mennään. Olen halunnut ottaa kuvan merimerkistä – yhtään niitä en ole reissun aikana vielä nähnyt, paitsi rannalla. Syvyydet ovat hämmästyttävät jopa lähellä rantaviivaa. Siirtyminen satamasta toiseen on helppoa, toki veneilytaitoja ja -kokemusta tarvitaan.

En ihmettele slogania jota Visin saaresta käytetään ”Välimeri sellaisena kuin silloin ennen.”  Viehättävä, siisti ja hyvät palvelut tarjoava Vis on nyt reissun suosikkini. Pyöräilijöitä täällä näkee paljon, myös isojakin autoja noilla kapeilla kujilla – en tiedä miten käytäntö ”kumpi peruuttaa” toimii.. Olen myös kuullut että tämä saari on innoittanut suomalaisen lomamatkailijan kirjoittamaan dekkarin ”Visin aarre”.

Muuten, näyttelijä Colin Firth ja minä, istuimme seläkkäin illallisella😊.

2 kommenttia artikkeliin ”Hurmaava Vis

  1. Ihanan näköistä! Toivottavasti sitä tuultakin vielä tulee, ettei mene pelkäksi lillumiseksi ja suppailuksi 🙂

  2. Olette Visillä hyvässä seurassa. Colin Firthin lisäksi Visillä ovat myös mm. Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgård. Saari ilmeisesti kelpaa heillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *